Recept: Berkouks met wortel, zoete aardappel en gefrituurde pepertjes

Koken
beeld nijgh & van ditmar
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Berkouks of mhamsa zijn grove, vaak met de hand gerolde couscousbolletjes. In tegenstelling tot gewone couscous stoom je berkouks niet, maar kook je het in de saus gaar. Mocht je geen berkouks kunnen vinden, vervang het dan door parelcouscous.

benodigdheden voor 4 personen

1 kleine winterwortel

1 stevige zoete aardappel

1 vastkokende aardappel

2 uien

2 tenen knoflook

milde olijfolie

3 eetl. tomatenpuree

2 eetl. ras el hanout

1 eetl. paprikapoeder

250 g berkouks

peper en zout

olie om te frituren

4-8 groene pepertjes (zoals pimentón)

bereiding

Maak de wortel schoon, schil de aardappels en snijd in gelijke plakjes of stukjes. Pel de uien en knoflook en snijd in plakjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hieri …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?