Recept: Bao's (gestoomde witte broodjes)

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Je kunt deze bao’s makkelijk weer in enkele minuten warm stomen. Ze zijn ook perfect in te vriezen. Variatietip: maak eens een oranje Koningsdagbao, met ingekookt wortelsap, of een knalgroene bao met chlorophyl van koriander.

benodigdheden

(voor 6 stuks)

7 g gedroogde gist

180 ml water, op kamertemperatuur

275 g bloem

45 g suiker

20 g melkpoeder

1 el zout

¼ tl bakpoeder

¼ tl baking soda

40 g reuzel, op kamertemperatuur

bereiding

Meng de gist met het water in de keukenmachine. Voeg bloem, suiker, melkpoeder, zout, bakpoeder, baking soda en reuzel toe en meng alles 10 minuten op de laagste stand. Vorm het deeg tot een bal.

Leg het deeg in een met olie ingesmeerde mengkom, dek af met een theedoek en laat …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?