Recept: Baba au rhum exotique

Koken
beeld fontaine uitgevers
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Baba au rhum is van origine afgeleid van de Poolse babka en is in de achttiende eeuw door Nicolas Stohrer in Parijs bedacht. De basis is een soort briochedeeg dat vrij droog gebakken wordt. Hierdoor kan het veel van de heerlijke rumsiroop opnemen en wordt het weer smeuïg.

benodigdheden

200 g. patentbloem

5 g. zout, 20 g. kristalsuiker

12 g. verse gist, 15 ml. melk

2½ ei, losgeklopt, 75 g. roomboter, op kamertemperatuur

Rumsiroop

400 ml. kokoswater

80 g. kristalsuiker

de geraspte schil van 1 citroen

2 passievruchten

200 ml. ananassap

1 vanillestokje, het merg

100 ml. rum

Afdekgelei

250 g. abrikozenjam

50 ml. rumsiroop

Slagroom

300 ml. slagroom, 35 procent vet

20 g. poedersuiker

1 vanillestokje, het merg

bereiding

Babadeeg

Doe de bloem, het z …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?