Recept: Asperges sambal goreng peteh

Koken
beeld Remko Kraaijeveld
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In IndoRock deelt Vanja van der Leeden ‘Indonesische smaken in een nieuwe jas’. Vandaag: Asperges sambal goreng peteh met silken tofu en verkruimelde tempeh.

benodigdheden

krupuk ketan hitam

sambal goreng peteh

1 kg asperges (groene en/of witte, afhankelijk van het seizoen)

3–4 eetl. olijfolie, om mee in te smeren

zout en zwarte peper

1⁄2 blok tempeh

3 eetl. zonnebloemolie

2 theel. ketjap manis

300 g silken tofu, op kamertemperatuur

bereiding

Smeer de asperges in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verwarm een grillpan tot heet en gril de asperges aan iedere kant een minuut of 10 (witte iets …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?