Recept: Asperges op traditionele wijze

Koken
beeld Wilma breunissen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Masterchef Estée Strooker (25) heeft haar eigen restaurant in Arnhem, ’t Amusement. Ze houdt van eerlijk eten. Vandaag: asperges op traditionele wijze.

YOEPIE – het aspergeseizoen is weer begonnen! De asperge is echt een van mijn lievelingsgroenten. Dat komt door zijn eigenwijze karakter. Hij laat zich maar een paar maanden per jaar zien en groeit alleen onder de beste omstandigheden. Hierdoor zijn asperges redelijk exclusief. Ze worden niet voor niets ‘het witte goud’ genoemd. Vroeger waren ze alleen voor de elite, maar tegenwoordig zijn ze in het seizoen prima te betalen. En voor de luie koks onder ons: op de markt hebben ze er vaak een schilmachine bij.

Asperges zijn het lekkerst op klassieke wijze; dus gewoon met een eit …
Dit is 12% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief