Recept: Arabische sperzieboontjes

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De tomatensaus waarin deze sperzieboontje gestoofd worden, krijgt een kruidige ‘Arabische’ smaak door laurierblad, peper en verse koriander.

benodigdheden

1 ui

2 teentjes knoflook

400 gram sperziebonen

4 rijpe tomaten

1 eetlepel olijfolie

1 laurierblad

1 schijf citroen

koriander

bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de ui en de knoflook in snippers, breek de sperziebonen eenmaal en snijd de tomaten in parten.

Fruit de ui en de knoflook in de olie.

Voeg de tomaten, het laurierblad, de schijf citroen en royaal peper toe. Smoor de tomaten in 15 minuten tot een saus.

Voeg de sperziebonen toe en stoof ze in de saus in ca. 10 minuten gaar.

Verwijder het laurierblad en strooi er klein …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?