Recept: Appeltaartje met VOC-specerijen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De klassieke appeltaart kent iedereen wel. De appeltaart anno nu maken we met crème frangipane, een amandelbeslag en VOC-specerijen. Een verrassende variant die erg leuk is om kleine taartjes van te maken voor één persoon.

benodigdheden (4 personen)

voor het deeg

100 g boter

150 g patentbloem

50 g suiker

1 losgeklopt ei

beetje extra boter en bloem

voor de vulling

100 g amandelspijs

50 g gesmolten boter

rasp van 1 citroen

1 ei

100 ml slagroom

1/2 el VOC-specerijen *

4 appels (Pink Lady)

4 kleine ronde bakvormen

keukenmachine

bereiding

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Maak van de boter, bloem en suiker een soepel deeg en rol dit uit tot ongeveer 0,5 cm d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?