Recept: appeltaart met meringue

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Appels zijn het hele jaar door gemakkelijk te verkrijgen. Daardoor zouden we bijna vergeten hoe bijzonder en smaakvol het product is. Een appel per dag wil dit stukje veelzijdige fruit weer op de kaart zetten. Een recensie van dit bakboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (voor 4-6 personen)

300 g kruimeldeeg of zanddeeg

7-8 flink zure appels (Granny Smith) of 4-5 appels en 2-3 stengels rabarber

150 g suiker

het merg uit 1 vanillestokje

het sap van 1 citroen

100 ml appelsap

4 eiwitten

bereiding

Verwarm de oven voor tot 190 °C.

Bekleed een springvorm met het deeg. Leg er een stuk bakpapier op en vul de vorm met gedroogde bonen of blindbakbonen. Bak hem 20 minuten en vervolgens 5 minuten zonder het papier en de bonen.

Schil de appels, snijd ze in kwarten …
Dit is 29% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief