Recept: Appels uit de oven

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Appels zijn het hele jaar door gemakkelijk te verkrijgen. Daardoor zouden we bijna vergeten hoe bijzonder en smaakvol het product is. Een appel per dag wil dit stukje veelzijdige fruit weer op de kaart zetten. Een recensie van dit bakboek stond afgelopen woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden

(voor 4 personen)

30 g boter, kamertemperatuur

15 g suiker of ahornsiroop

1 snufje zout

1 snufje kaneel en/of gemalen kardemom

1 el rozijnen of andere gedroogde vruchten, zoals cranberry’s of abrikozen (optioneel)

4 appels

1 klein glaasje sinaasappel-, appel- of druivensap

bereiding

Verwarm de oven voor tot 190 °C.

Meng de boter met de suiker of ahornsiroop, het zout, de kaneel en/of het gemalen kardemom en

de fijngehakte gedroogde vruchten. Was de appels. Verwijder de klokhuizen met …
Dit is 36% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief