Recept: Andijvie geroerbakt met sesam en gember

Koken
beeld voedingscentrum
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Door de andijvie te roerbakken behoud je veel van de smaak en vitamines. Het is in een mum van tijd klaar.

benodigdheden voor 2 ­personen

6 aardappelen

2 ribkarbonades

peper

2 eetlepels vloeibare margarine

1 eetlepel sesamzaad

stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)

1 teentje knoflook

750 gram andijvie

2 bosuitjes

1 eetlepel (sesam)olie

bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.

Bestrooi de karbonades met peper.

Bak de karbonades in de hete margarine in 12-15 minuten gaar en bruin.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.

Schil het stukje gember en rasp het.

Snijd de knoflook in smalle reepjes.

Maak de andijvie sch …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?