Recept: Amaretti bitterkoekjes

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Amaretti, de bekende amandelkoekjes, zijn lekker bij de koffie, maar worden ook vaak als ingrediënt gebruikt in allerlei Italiaanse taarten en desserts. Ze zijn echt heel simpel en snel te maken en veel lekkerder dan de voorverpakte amaretti die je in de speciaalzaak kunt vinden.

benodigdheden voor 25 stuks

170 g blanke amandelen

170 g poedersuiker

2 eiwitten

1 tl bittere-amandelextract

spuitzak, keukenmachine

bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn.

Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel.

Doe het mengsel in een spuitzak en spuit bergjes van ca. 3 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet hem in het midden van d …
Dit is 32% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief