Recept: Amandel-chocoladetaart

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De torta Caprese is een taart met amandelen en chocolade. Omdat de taart geen bloem bevat, is hij glutenvrij. Hij is een beetje krokant van buiten, maar nog een beetje zacht van binnen. Met een kopje sterke espresso vind ik hem het allerlekkerst. Maar je kunt hem ook met ijs eten.

benodigdheden (12 porties)

boter, om in te vetten

5 eieren

200 g kristalsuiker

250 g pure chocolade (minstens 70% vaste cacaobestanddelen)

250 g boter, op kamertemperatuur

1 el vanillesuiker

250 g amandelmeel

50 g blanke amandelen, fijngehakt

50 ml bruine rum

poedersuiker, om te decoreren

mixer, ronde taartvorm van 24 cm doorsnede

bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de taartvorm in en bekleed hem met bakpapier. Splits de eieren en houd de eido …
Dit is 21% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief