recept: ajam goreng

Koken
beeld voedingscentrum.nl
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vandaag een recept voor Indonesische gemarineerde en gebakken kip. Lekker om als frisse tegenhanger een komkommersalade te serveren.

benodigdheden (voor 2 personen)

1 rode peper

2 kippenpoten

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels sojasaus met minder zout

1 teentje knoflook

mespunt djahé (gemberpoeder)

2 eetlepels olie

bereiding

Maak het pepertje schoon en snijd het heel fijn.

Neem het vel van de kippenpoten.

Maak een marinade van de fijngemaakte peper, het citroensap, de sojasaus, het uitgeperste teentje knoflook en het gemberpoeder.

Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.

Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin. …
Dit is 58% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief