Recept: Aardperensoep met truffelolie

Koken
beeld cameron studio / Lieke Heijn & Pim Janswaard
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Aardperen schillen is een crime. Daarom dit handige trucje: kook ze vijf minuten in een pan met ruim ­kokend water.

benodigdheden

750 g aardperen

1 witte ui

klont boter

2 stengels bleekselderij

1 prei

3 takjes verse tijm + 2 voor garnering

2 kippenbouillonblokjes, bij voorkeur bio

zout, peper

1 tl suiker

75 ml slagroom

½ citroen

truffelolie, naar smaak

(zuurdesem)brood en boter

bereiding

Stort de aardperen nadat je ze vijf minuten in een pan met ruim ­kokend water hebt gekookt in een vergiet en spoel ze af met koud water zodat de hitte eraf gaat. Nu kun je ze, met een dunschiller of aardap …
Dit is 31% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?