Recept: aardbeiencheesecake

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een zuivelvrije cheesecake lijkt onmogelijk, maar een mengsel van kokos- en sojayoghurt met rijpe aardbeien heeft de gladde, romige structuur die elke cheesecake zou moeten hebben. De bodem is gemaakt van dadels, dus zoet genoeg, en noten en pitten zorgen voor een knapperige structuur. De paranoten, een rijke bron van selenium, voegen net iets meer voedingsstoffen toe. Je kunt de aardbeien vervangen door frambozen, bramen en mango.

benodigdheden (voor 10 punten)

voor de bodem

100 g paranoten

100 g hazelnoten

100 g zonnebloempitten

20 dadels, ontpit en 10 minuten geweekt in heet water

2 el kokosolie

snufje zout

voor de vulling

250 g verse aardbeien, plus extra voor de garnering

50 ml vloeibare honing

100 g naturel sojayoghurt

175 g kokosyoghurt

bereiding

Rooster alle noten en pitten in een droge koekenpan goudbruin. Maal ze in een keukenmachine of blender tot een kruimelig mengsel. Voeg de uitgelekte dadels, kokosolie en het zout toe en meng de ingrediënten tot ze net zijn vermengd. Verdeel het mengsel geli …
Dit is 30% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door