Quesedillas met zelfgemaakte guacemole

Jan ter Harmsel. |beeld Wilma Breunissen Koken
Jan ter Harmsel. |beeld Wilma Breunissen

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. Vandaag maakt Jan een zomers gerecht uit Mexico: quesedillas met zelfgemaakte guacemole.

De Mexicaanse keuken heeft iets speciaals voor mij. Bijna een jaar geleden genoten mijn vrouw en ik daar onze huwelijksreis. Onlangs deed mijn vrouw inspiratie op bij Jamie Oliver. Deze Britse tv-kok schijnt zich ook in de Mexicaanse keuken thuis te voelen. Hij maakte iets vegetarisch, ik kreeg een gerecht met vlees voorgeschoteld. Vandaag maak ik voor mijn ND-kookrubriek dankbaar gebruik van dat recept. Dit gerecht is trouwens heerlijk met een koude Sol, een Mexicaans biertje. Deze combi van eten en drinken is lekker op een warme dag in de zon. Dan waan ik me weer even in een hangmat a …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?