Pittige kokosrijst met garnalen, sperziebonen en paprika

|beeld Wilma Breunissen Koken
|beeld Wilma Breunissen

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. Vandaag maakt Jan pittige kokosrijst met garnalen, sperziebonen en paprika.

Ik hoop dat u een heerlijke vakantie heeft gehad met goed eten. Binnenkort hoop ik u een heerlijk recept met whiskey te kunnen presenteren. Of iets met haggis. Maar vandaag duiken we eerst nog de Aziatische keuken in. We maken een heerlijke pittige kokosrijst, met garnalen, sperziebonen en paprika. Rijst koken in kokos en niet in water. Een geweldige uitvinding. Bij een currygerecht gebruik je vaak veel kruiden en kokosmelk. Maar als je de rijst alleen kookt in kokosmelk, dan krijg je een heel specifieke kokossmaak. Heerlijk! wens Het is een heel simpele manier om iets speciaals o …
Dit is 11% van het artikel.

Wil je doorlezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?