Nostalgische smaken op landgoed Vervolde: 'De perzik van toen ligt nog altijd op mijn tong'

Koken
beeld Marco Bosmans
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Culinair verslaggever Marco Bosmans trekt deze zomer van moestuin naar moestuin, op zoek naar groene vingers en vruchtbare aarde. Hij poot, zaait, teelt en oogst. Eerste halte: Landgoed Verwolde in Laren.

Het Gelderse Laren was mij bekend. Onderweg naar familie in Neede was dit jarenlang een vaste tussenstop voor de slager met de lekkerste balkenbrij. Maar een andere smaakmaker in het dorp, twee kilometer verderop, werd steevast gepasseerd: Julie van der Borch van Verwolde met haar moesgaard. Foei! Met enige spijt parkeren we nu voor Huis Verwolde – kan niet missen, toch?

Met enige spijt parkeren we de bolide voor Huis Verwolde – kan niet missen, toch? ‘Mis! Je had nog iets moeten doorrijden, want het landgoed hoort niet meer bij het landhuis. Ik ben er ooit wel geboren en opgegroeid, maar in …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?