Nóg een BBQ-boek? Ja, terug naar de basics

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Barbecueboeken. Hebben we daarvan niet intussen met titels als de BBQ Bijbel en Simpel Smart BBQ niet alle varianten gehad? Nee hoor, zegt de Amerikaan Steven Raichlen, die 31 barbecueboeken op zijn naam heeft staan.
In de VS bestaat er een heuse ‘Barbecue University’ voor mensen die serieus beter willen worden in koken op houtskool. Steven Raichlen is de oprichter en met het aantal BBQ-boeken dat hij heeft geschreven, kun je inmiddels een boekenplank vullen. Na Rook (2016), waarmee je een expert kunt worden in het warm en koud roken van gerechten op de barbecue (hmm, zalm) is er nu Vuur. Langzaam garen, roken, indirect grillen – dat hebben we allemaal gehad. Met Vuur gaat Raichlen weer terug naar waar het allemaal mee begon: grillen boven op de directe hitte van een stel roodgloeiende kolen. Maar dan béte …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?