Lasagne met spinazie, wortel en gerookte zalm

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. Vandaag maakt Jan een zalmlasagne: Lasagne met zelfgemaakte saus, spinazie, wortel en gerookte zalm. Ook met vis kun je een heerlijke lasagne maken.

Een gerecht kan altijd worden verfijnd, ook door een amateurkok. Een betere zalmlasagne maken dan mijn eerste keer is gelukkig niet zo moeilijk. Een gram meer of minder van een ingrediënt kan vaak geen kwaad, maar een nulletje extra maakt een groot verschil. Dan moet je flink lang roeren om een goede (dikke) bechamelsaus te krijgen. De truc is simpel: zorg dat je verhouding bloem en boter gelijk is en de hoeveelheid melk tien keer zo groot. Nu nog goed roeren en opletten of de saus niet te dik wordt. Heb je de basis van deze saus onder de knie, dan kun je gaan variëren. Benodigdheden …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?