Koken: Vis op z’n Vietnamees

Koken
beeld anp / Bart Maat
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit recept klinkt ingewikkeld, want exotisch (‘Vietnamees’), maar is eigenlijk zo klaar. En weer eens een heel andere manier van vis eten, als je kibbeling en/of haring gewend bent.

benodigdheden (voor 2 personen)

1 eetlepel cashewnoten

½ rood pepertje

200 gram visfilet van stevige vis (koolvis, kabeljauw)

bloem

1 eetlepel olie

1 eetlepel sojasaus met minder zout

1 theelepel citroensap

bereiding

Hak de cashewnoten grof.

Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje in fijne reepjes.

Snijd de visfilet in repen.

Bestrooi de vis met peper en wentel de repen door de bloem.

Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.

Bak de laatste minuut de gehakte noten en de reepjes peper …
Dit is 49% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief