Koken: spreads voor op brood

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Donderdag stond op deze plaats een recept voor Moermanbrood. Vandaag drie soorten beleg/spreads voor op dat brood. Ze komen uit het kookboek Snel & Gezond. Smakelijke gerechten met natuurlijke producten van Petra Pronk.

benodigdheden

abrikozenbeleg

8 ongezwavelde abrikozen

1 citroen

50 g frambozen

appelbeleg

1 biologische appel

2 vijgen

2 dadels

5 walnoten

½ theelepel kaneel

ananasspread

1 schijf verse ananas

halve stengel bleekselderij

75 g biogarde kwark

3 walnoten

2 tl citroensap

50 g ongezwavelde rozijnen

½ tl kerrie

bereiding

abrikozenbeleg

Laat de abrikozen een nacht weken.

Rasp de schil van de citroen en pers één helft van de citroen uit.

Gooi het water weg en prak de abrikozen samen met het citroenrasp en het sap goed door elkaar.

Voeg de frambozen toe aan het mengsel en roe …
Dit is 37% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief