Koken: Schol met Hollandse garnalen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf schol met Hollandse garnalen maken, kan met onderstaand recept. Het komt uit het kookboek Koken met Janny. Elke dag vers van Janny van der Heijden. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (2 personen)

2 flinke (panklare) schollen

citroensap

zout, cayennepeper

bloem

boter met een scheut olie om te bakken

flinke scheut Noilly Prat (droge vermouth)

100 g Hollandse garnalen

1 volle el kleingeknipte bieslook

bereiding

Was de vis en dep droog. Besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en cayennepeper. Wentel de schol door bloem en klop het teveel aan bloem van de vis. Verhit ruim boter en olie in de koekenpan en leg hierin de eerste schol. Draai na 30 s …
Dit is 31% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief