Koken: Salade van bietjes en augurken

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf salade van bietjes en augurken maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (4 personen)

500 gr rode bietjes, ongekookt, geschild en in blokjes van 5 mm gesneden

300 gr bloemige, maar toch stevige aardappels (bijvoorbeeld Maris Piper), geschild en in blokjes van 5 mm gesneden

2 eetl. zonnebloemolie

50 gr doperwten uit de diepvries, geblancheerd (2 minuten gekookt in kokend water en daarna afgegoten)

½ rode ui, gesnipperd

1 grote augurk, in blokjes gesneden

2 eetl. ongeraffineerde zonnebloemolie

zeezout (in vlokken) en versgemalen zwarte peper

Olia Hercules. Uitg. Karakter, Mijdrecht …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?