Koken: Plaattaart van filodeeg met frambozen en meringue

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als je royaal voor de dag wilt komen met een volle bakplaat, is deze ‘plaattaart’ van filodeeg een leuke suggestie. Tip: als je een crème-brûléebrander hebt, kun je die ook gebruiken om het eiwit te branden.

benodigdheden

16 vellen filodeeg (van 21 × 21 cm)

125 g boter, gesmolten

100 g witte basterdsuiker

4 el frambozenjam

1 kg frambozen

6 eiwitten

300 g fijne kristalsuiker

1 tl frambozenazijn

1 bakplaat van circa 25 × 30 cm met opstaande rand

bakpapier

bereiding

Verwarm de oven voor op 150 °C. Laat het filodeeg ontdooien en bedek het met een vochtige, schone theedoek tegen het uitdrogen. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bedek de bakplaat en de rand met een laag f …
Dit is 26% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door