Koken: Pittige andijviesalade

Koken
beeld wikipedia / Natalie Schmalz
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Andijvie hoeft niet altijd in stamppot verwerkt te worden, bewijst dit recept. Al is er niks mis met oer-Hollandse andijviestamppot (al dan niet met gebakken spekjes). Een combinatie kan ook: andijviestamppot mét een andijviesalade.

benodigdheden

2 ansjovisfilets (blikje)

½ gedroogd pepertje

½ teentje knoflook

1 eetlepel azijn

2 eetlepels olie

1 tomaat

1 struikje andijvie (ca. 300 gram)

bereiding

Snijd de ansjovis in stukjes. Verkruimel het stukje peper erboven. Pers de knoflook erboven uit en prak dit alles met een vork tot een pasta. Roer er een eetlepel water, de azijn en de olie door, tot een pittige saus is ontstaan.

Maak de tomaat schoon en snijd hem in parten. Was de andijvie en laat de groente goed uitlekken. Snijd de andijvie in smalle repen. Meng er de parten to …
Dit is 39% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief