Koken: Pietenpakjes met saucijzengehakt

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf pietenpakjes met saucijzengehakt maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jagt. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond in de bijlage Leven.

benodigdheden (16 stuks)

250 g saucijzen of verse worst

1 pakje bladerdeeg (10 vellen, diepvries), ontdooid

4 eetlepels fijngehakte peterselie

1 ei, losgeklopt

bakplaat bekleed met bakpapier

bereiding

Verwarm de oven voor op 210 °C. Haal het gehakt uit het velletje en doe in een kom. Maak los met een vork en meng de peterselie erdoor. Verdeel het gehakt in 16 gelijke porties. Leg acht plakjes bladerdeeg met de ruwere bloemkant op een plank en snij …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?