Koken: Pasta met kapucijners en aubergine

Koken
beeld Carel Schutte
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wilma van Dijk, 27 jaar, is lerares Engels. Is ze klaar met lesgeven, dan doet ze niets liever dan de opbrengst van haar moestuin – honderd vierkante meter – verwerken in betoverende recepten. Vandaag: pasta met kapucijners en aubergine.

Terwijl ik deze kookrubriek aan het schrijven ben, is het serieus al acht dagen aan het regenen. Het is zomer, alleen buiten is er weinig van te merken.

Ik moet toegeven dat onze moestuin het prima doet ondanks de regen, alleen de sperziebonen hebben er echt last van, de rest groeit gestaag door.

In onderwijsland maken wij ons op voor de vakantie en worden de laatste lessen gegeven, toetsen nagekeken, lokalen opgeruimd en alles voor volgend schooljaar klaargezet. Ik hoop dat de zon gaat schijnen voor al die mensen die straks vakantie krijgen. Ook in de vakantie gaat het moestuinleven gewoo …
Dit is 20% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief