Koken: Oosterse boerenkoolsalade

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met boerenkool is meer te doen dan stamppot maken, zegt auteur Nina de Bruijn. ‘Je kunt zoveel meer met die gezonde, groene blaadjes. De combinatie van boerenkool met kokos is verrassend lekker, probeer maar.’

benodigdheden

100 g quinoa

200 g gesneden boerenkool

1 hand kokosvlokken

1 hand ongezouten cashewnoten

70 ml kokosmelk

1 limoen

bereiding

Was de quinoa (dan is de smaak wat minder bitter) met behulp van een zeef en kook ’m volgens de verpakking beetgaar.

Zet een tweede pan met kokend water en een snuf zout op het vuur en kook de boerenkool drie minuten, giet dan af. Zet even weg.

Rooster de cashewnoten en kokosvlokken in een droge koekenpan in ongeve …
Dit is 35% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief