Koken: Oekraïens knoflookbrood

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf Oekraïens knoflookbrood maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (8 broodjes)

15 gr verse gist of 7 gr gedroogde gist

1 theel. basterdsuiker

225 ml warm water

400 gr bloem en wat extra voor het bestuiven

8 gr fijn zeezout

3 eetl. zonnebloemolie en wat extra voor het invetten

20 gr verse of gedroogde knoflook, geplet

½ bosje peterselie, fijn gehakt

1 eenden- of kippenei, losgeklopt, voor het bestrijken

bereiding

Maak eerst een gistdeegje. Los gist en suiker op in 225 ml water (het water moet op lichaamstempera …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?