Koken: Kippendij in spicy uien

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf kippendij in spicy uien maken, kan met onderstaand recept. Het komt uit het kookboek Simple Smart Cooking, smaken van toen in een nieuw jasje van Julius Jaspers. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (6 personen)

1 ½ kg kippendijen, zonder bot en vet

½ tl geelwortelpoeder (kurkuma)

½ tl cayennepeper

2 tl komijnzaad, geroosterd

zonnebloemolie

4 gele uien, gesnipperd

1 bos koriander, fijngesneden

1 stukje gember, 5 cm, geraspt

2 Spaanse pepers, ontzaad en fijngesneden

100 ml yoghurt

100 ml room

1 tl maïzena

zout en peper

bereiding

Smeer de kippendijen in met kurkuma en cayennepeper en breng op smaak met zout.

Bak de kippendijen in enkele porties in een koekenpan met wat zonnebloemolie rondom goudbruin en houd warm.

Bak de ui zachtjes, samen met de helft van …
Dit is 32% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door