Koken: Kastanjetulband met kakisaus

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In Italië hebben veel dorpen in de herfst hun eigen kastanjefeest. In deze cake Ciambella di Castagne komen de herfstsmaken terug, via een combinatie van kastanjes en kaki’s. Een recept voor 12 porties.

benodigdheden

Cake:

boter, om in te vetten

210 g kristalsuiker

6 eieren

1 tl vanille-extract

3 el honing

180 ml milde olijfolie

150 ml volle melk

265 g kastanjemeel

265 g bloem, iets extra om te bestuiven

1 tl bakpoeder

Kakisaus:

3 rijpe kaki’s

300 g kristalsuiker

2 tl maïzena

50 g boter

tulbandvorm

bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de tulbandvorm in en bestuif hem licht met bloem. Meng met een garde de kristalsuiker met de eieren. Voeg het vanille- …
Dit is 25% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief