Koken: Griekse gyros met venkel en tzatziki

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze zomerse dagen lijken wel een beetje op het Griekse weer. Een goede tijd dus om Griekse gyros met venkel en tzatziki te maken. Kali orexi!

benodigdheden

2 teentjes knoflook

1 eetlepel citroensap

1 theelepel oregano

1 theelepel gemalen komijn

½ theelepel paprikapoeder

200 gram varkensfilet

½ komkommer

1 dl halfvolle yoghurt

1 venkelknol

2 uien

2 bosuitjes

2 eetlepels olie

bereiding

Pers 1 teentje knoflook boven een kom uit. Roer er het citroensap door met de oregano, komijn, paprikapoeder en peper.

Snijd het vlees in repen en schep ze door het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.

Pers het andere teentje knoflook uit boven een kom. Was de halv …
Dit is 35% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief