Koken: Gevulde aubergines (vegetarisch)

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf vegetarisch gevulde aubergines maken kan met onderstaand recept. Het komt van de website www.voedingscentrum.nl/recepten

benodigdheden (2 personen)

2 (kleine) aubergines

8 zwarte olijven

1 sjalot

250 gram champignons

1 eetlepel olie

150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)

1 teentje knofllook

1½ dl tomatensaus (pot)

bereiding

Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer ze in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over.

Snijd het vruchtvlees klein.

Hak de olijven klein.

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.

Verwarm de olie en fru …
Dit is 41% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief