Koken: Geroerbakte pikante spitskool

Koken
beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Deze pittige spitskool uit (bijvoorbeeld) de wok combineert goed met rijst. Maar ook met aardappelen. En het is in een handomdraai klaar.

benodigdheden (2 pers.)

1 kleine spitskool (ca. 500 gram)

1 kleine ui

½ rode peper

1 eetlepel olie

1 theelepel milde paprikapoeder

1 eetlepel tomatenketchup

bereiding

Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Snijd het stukje peper klein.

Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.

Roerbak de kool en de peper enkele minuten mee.

Voeg het paprikapoeder en de tomatenketchup toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.

menusuggestie:

Lekker met een schnitzel en aardappelen. Hiervoor …
Dit is 60% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief