Koken: Erwten in de pan

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Dit is een goed vullend plattelandsgerecht, dat heerlijk op zichzelf is maar ook goed past als pastasaus bij cavatelli. Erwten uit het seizoen zijn heerlijk zoet en knapperig en smaken naar meer.

benodigdheden

500 g verse doperwten

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

½ rode chilipeper, in ringetjes

1 dl olijfolie

500 g varkens-, kip- of kalfsgehakt

15 g boter

1 dl groentebouillon

handje verse munt, voor de garnering

bereiding

Kook de doperwten in gezouten water gaar en giet ze af.

Bak in een koekenpan op matig vuur de ui, knoflook en chilipeper in de olijfolie in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg het gehakt toe en bak het in een minuut of 10 g …
Dit is 38% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief