Koken: Dal-curry

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf Dal-curry maken kan met dit recept. Het komt uit het kookboek De vrolijke tafel. Feestrecepten voor elke dag van Karin Luiten. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden (4 personen)

200 g rode (split)linzen

200 ml kokosmelk

400 ml water

3 rijpe smaaktomaten

1 grote ui

1 groene peper

1 knoflookteen

1 volle theel koenjit (kurkuma)

2 theel Madras-kerriepoeder

3 eetl plantaardige olie

zout

handje (zeg 12-15) kerrieblaadjes (toko)

bereiding

Was de linzen grondig en doe met kokosmelk, water en koenjit in een pan. Breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur zonder deksel onder af en toe roeren (aanbrand …
Dit is 27% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief