Koken: Banaanpavlovaatjes met zoute karamel

Koken
beeld Harold Pereira
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf banaanpavlovaatjes maken kan met dit recept. Het komt uit het kookboek De vrolijke tafel. Feestrecepten voor elke dag van Karin Luiten. Een uitgebreide recensie van dit kookboek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden

2 grote eiwitten

80 g suiker

200 ml slagroom

1 banaan

8 pecannoten

kneep citroensap

snufje zout

Zoute karamelsaus:

50 g suiker

100 ml slagroom

25 g boter, in blokjes

¼ theel fleur de sel (of gewoon zout)

bereiding (8 stuks)

Meringues: Verwam de oven voor op 100 °C. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf met de mixer in een brandschone, vetvrije kom. Voeg tegen het eind de suiker toe en klop verder tot echt stijve pieken. …
Dit is 25% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief