Koken: Armeens ingelegde groente

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zelf Armeense ingelegde groente maken kan met onderstaand recept. Het komt uit het boek Mamoesjka, waarin spannende en inspirerende recepten uit Oekraïne staan. Een uitgebreide recensie van dit boek stond woensdag in de bijlage Leven.

benodigdheden voor een pot van 3 liter

2 rode bieten, voorgekookt, geschild en in ronde plakken gesneden, ½ kropje witte kool, in wigvormige stukken gesneden, 200 gram gemengde sperziebonen, prinsessenbonen of haricots verts, gepunt 4 lente-uitjes, 1 bol verse knoflook, heel gelaten (alleen de buitenste witte velletjes weggehaald), 50 gram dille (schermen of stelen), 2 bladeren van mierikswortel of 50 gram verse mierikswortel, gehakt, 2 blaadjes van zwarte bes, 2 blaadjes van zure kers, 1 liter water 3 eetl. zeezout (in vlokken), 10 zwarte peperkorrels

n.a.v. boek n.a.v. Mamoesjka. Spannende e …
Dit is 29% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief