Kerstmenu: Gebraden boerderijkip

Gebraden boerderijkip met citroenkruidenboter, gepofte aardappel en wintergroente. |beeld Dick Vos Koken
Gebraden boerderijkip met citroenkruidenboter, gepofte aardappel en wintergroente. |beeld Dick Vos

Koks Estee Strooker en Jan ter Harmsel bedachten samen een kerstmenu. Vanaf deze week tot aan Kerst iedere vrijdag een recept. Deze week het hoofdgerecht: gebraden boerderijkip met citroenkruidenboter, gepofte aardappel en wintergroente.

Kerst is het moment om met het hele gezin gezellig aan tafel te zitten en te genieten van een heerlijke maaltijd. Heel traditioneel is natuurlijk een grote kalkoen op tafel. Maar in de praktijk is zon fantastische kalkoen meer gedoe dan je denkt en vaak ook nog niet zo lekker als gehoopt; hij past niet in zijn geheel in de oven, is te droog of de huid is iets donkerder dan bedoeld. Daarom maak ik een lekkere kip. Die is veel beter te handelen, past in elke oven en met dit recept blijft hij gegarandeerd lekker sappig. Ingrediënten voor 4 personen: 250 g roomboter 1 bosje rozema …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?