Keiharde bezemstelen

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Een nieuw bakboek laat stap voor stap zien hoe je de meest ingewikkelde ­broden bakt. Maar zelfs bij zoiets als stokbrood blijkt dat nog niet zo simpel.
Keihard waren ze. Met ongeveer de doorsnee van een bezemsteel. De stokbroden die uit de oven waren gekomen, deden hun naam eer aan. Je kon er van alles mee doen – behalve opeten. Sneed (of: hakte) je er eentje doormidden, dan was alleen de kern zacht. Die leek nog het meest op kauwgom. In Nederland geef ik er niet zo veel om, maar op vakantie in Frankrijk zien ze er altijd zo lekker uit. En gezien de gemiddelde prijs en de beschikbaarheid van zo’n baguette dénk je dat ze wel eenvoudig zelf te maken moeten zijn. Het boek Kookschool. Brood en banket had zelfs een stap-voor-stapbeschrijving, comp …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?