Karbonades met sinaasappel-tijmsaus en bloemkool

Amateurkok en journalist Jan ter Harmsel houdt van stoere, robuuste gerechten. Vandaag maakt Jan een gerecht bestaande uit karbonades met een sinaasappel-tijmsaus, aardappels uit de oven en bloemkool met een heerlijke kaaskorst.

Het is heerlijk om met vrienden bij te praten tijdens een goede maaltijd. Voor een amateurkok is dan niets leuker dan het laten zien en proeven van zijn kookkunsten. Klein nadeel: je mist veel gesprekken omdat je lange tijd in de keuken staat. Vandaag een recept waarbij u al veel voorwerk kunt doen: aardappels en de bloemkool voorkoken, het vlees kunt u ook alvast kruiden en u kunt de hoeveelheden voor de sauzen alvast afwegen en klaarzetten. Dat scheelt u als de gasten er zijn flink wat werk. Natuurlijk moet er vlak voor etenstijd nog wel wat gebeuren, maar het scheelt u flink wat tijd …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?