Jamie Oliver supersnel maar niet simpel

|foto uit besproken boek Koken
|foto uit besproken boek

Ik ben wel een beetje fan van Oliver (37), zijn aanstekelijke enthousiasme voor lekker, veel en gezond eten en zijn bijzondere acties voor schoolkinderen en kansarme jongeren. Op zijn culinaire tv-reis door Italië viel me op hoe origineel en vrolijk hij ingrediënten combineert en 'keukens' door elkaar husselt. In dit boek ook weer. Spaghetti bolognese met krab, het lijkt me geweldig.

In dit boek belooft hij gezonde en veelzijdige gerechten die je toch 'supersnel' op tafel kunt zetten. Maar let op: 'supersnel' betekent in dit geval niet 'makkelijk' of 'voordelig'. Het betekent dat er geen gerechten bij zijn die lang moeten braden, stoven of sudderen. Maar de lijstjes met ingrediënten zijn behoorlijk lang (en ook niet goedkoop). Dat betekent dat je tijdens het koken veel tegelijk moet doen, wat bij mij al gauw veel tijd kost. Die vijftien minuten moet je, denk ik, rekenen vanaf het moment dat je alles op het aanrecht klaar hebt staan, gesneden en wel. zelf snijden …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?