Italiaanse 'kookbijbel': ingewikkelde recepten uit elke regio

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In het schap met kookboeken staan ­inmiddels al heel wat ‘Bijbels’. Voor ­pasta, pizza, bakken, barbecueën, brood, soep, vis of chocolade. Nu is er ook een Bijbel van de Italiaanse keuken, met klassieke en vernieuwde recepten.

De auteurs van het kookboek werken in een Italiaans restaurant uit het hogere segment in Amsterdam, Toscanini. Ze hebben hun boek ­ingedeeld in regio’s. Dat is niet zo gek, want Italië is nog maar sinds 1861 een land. Tot die tijd was het een lappendeken van losse koninkrijkjes, republieken en een pauselijke staat. Noord en zuid liggen vijftienhonderd kilometer uit elkaar. Elke regio heeft z’n eigen culinaire cultuur en tradities.

Voor de Nederlandse gebruiker maakt die indeling het wel onoverzichtelijk. Je denkt niet op een dag: wat zal ik vandaag eens gaan eten, iets uit Trentino of uit Pug …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?