In de keuken: vooraf koken, samen aan tafel

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Wie vrienden te eten krijgt, wil het liefst niet de hele tijd in de keuken staan. Eva Posthuma de Boer stelde ­menu’s samen waarbij dat niet hoeft. Zo heb je tijd om bij te kletsen. Harold ­Hamersma heeft wijnadviezen bij de verschillende gangen.

De menu’s zijn per seizoen samengesteld. Omdat het winter is, kies ik natuurlijk voor een wintermenu en ik nodig vrienden uit om te komen eten. Want zonder vrienden is het kookboek Voer voor vrienden natuurlijk niet te testen. En omdat een van de vrienden vegetarisch is, is de keuze snel gemaakt. Het wordt het vegetarische wintermenu. Er zijn vegetariërs die wel vis eten. In de tapenade, het voorgerecht van dit menu, moet ansjovis verwerkt worden. Ik besluit voor alle zekerheid het visje achterwege te laten.

Als onze vrienden arriveren, staat de cheesecake al kant-en-klaar in de koelkast, pru …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?