In de keuken: Tonijn en pasta van Jamies vrouw

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Britse tv-kok Jamie Oliver is veertig geworden, in mei vorig jaar. Dat was in meer dan één opzicht een mijlpaal: hij werd voor de vijfde keer vader, deed een cursus voedingsleer en ging zelf gezonder eten.
In zijn nieuwe – achttiende – kookboek brengt hij zijn studie in praktijk. En zijn reizen, op zoek naar de geheimen van gezond eten in andere culturen. Bij elk recept staat een zinnetje over een ingrediënt dat erin zit en waarom dat goed voor je is. Onder aan de pagina staan ook precies het aantal calorieën per portie en de verdere voedingswaarden. En omdat het Jamie Oliver is, geeft hij zijn eigen draai aan eetgewoonten. (Soms tot ergernis van puristen: pas werden Spaanse chef-koks boos omdat hij een recept op internet had gezet voor paella met chorizo erin. Alles goed en wel, maar paella is …
Dit is 13% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief