In de keuken: Suiker, suiker en nog eens suiker

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Als de ingrediënten in orde zijn, is een flink stuk heerlijke taart een groot vreugdemoment in een mensenleven.
Toen de Brits-Israëlische kok Yotam Ottolenghi in 2010 zijn kookboek Plenty publiceerde, veroverde hij in één klap de harten van vele thuiskoks. De 120 vegetarische recepten die daarin staan, deden watertanden. ‘Ottolenghi, de koning van de groente’, jubelden recensenten. ‘De man die groente weer populair maakt.’ En: ‘Zie je wel dat vegetarisch heerlijk kan zijn!’ Dat was in de tijd dat vegetarisch eten nog enigszins het imago had van ‘nouvooruitdanmaar’. Inmiddels is vegetarisch eten voor velen vanzelfsprekend. Zeker een paar keer per week kook je vegetarisch, dat is normaal. Daarom is het ve …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?