In de keuken: Stoofpot met visfilet

Stoofpot met visfilet. |beeld uit besproken boek Koken
Stoofpot met visfilet. |beeld uit besproken boek

Twee kookboeken die alleen over visgerechten gaan dit keer. Vis uit onze zee van Nathan Outlaw uit Engeland (Cornwall) en Werken met vis van Bart van Olphen uit Nederland.

Het zijn niet de minste auteurs, deze twee. Bart van Olphen valt met elk kookboek in de prijzen; Nathan Outlaw is de chef van het enige visrestaurant met twee Michelinsterren. Het zijn verwante zielen bovendien, niet alleen omdat ze hartstochtelijke liefhebbers zijn van vis op hun bord, maar ook omdat ze pleitbezorgers zijn van duurzame visserij. Sinds ik in een restaurant een heerlijke visstoofpot heb geproefd, vraag ik me af hoe die kok dat nu deed. Je zou zeggen: vis kookt kapot voordat de andere ingrediënten gaar zijn. Maar de vis bleek heerlijk stevig, terwijl de wortelschijfjes bi …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?