In de keuken: spaghetti al tonno

Koken
beeld sxc
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

In de hak van Italië koken ze het liefst zoals la mamma dat altijd deed. Ongecompliceerd, goedkoop en met veel groente. Maar de cucina povere (armeluiskeuken) smaakt allesbehalve arm.

Wat krijg je als je een geboren Pugliees die in Australië woont een boek laat schrijven over de keuken van zijn geboortestreek in Zuid-Italië? Een lofzang op de traditionele recepten van le mamme, de Italiaanse moeders, omlijst met nostalgische plaatjes van kaaswinkeltjes, olijfbomen en oude vrouwtjes. Al vanaf de eerste bladzijde van Proef Puglia vraag je jezelf af waarom je eigenlijk in Nederland woont, waar we niks weten van pasta maken en waar het het grootste deel van het jaar guur en regenachtig is.

Luca Lorusso werkte samen met zijn Australische kookvriendin Vivienne Polak, ma …
Dit is 12% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief