In de keuken: Sarena Solari

Koken
beeld uit besproken boek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De winnares van het afgelopen seizoen van Heel Holland Bakt heeft haar beste recepten verzameld in Het Italiaanse bakboekvan Sarena Solari. Amandelkoekjes, tiramisu, cassata en chipolata, de recepten van Solari zijn lekker zoet en vooral Italiaans.
Het was een warme zomerdag in augustus. Een uur of negen, tijd voor ontbijt. In het kleine restaurant van Sonia – ergens in de Italiaanse regio Le Marche – stond het ontbijtbuffet al klaar. Sonia zette een kop verse cappuccino en ondertussen verlekkerden wij ons aan haar zelfgemaakte lekkernijen. Warme croissants, aardbeienjam en pruimentaart. Taart bij het ontbijt? Ja, in Italië is dat niet zo gek. Hoewel de Italianen meestal niet uitgebreid ontbijten – een kop espresso met een ‘cornetto’ (zoet broodje) – daar hebben ze genoeg aan – zijn ze wel dol op zoetigheid. Dus als ze een ontbijtbuffet …
Dit is 12% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door